Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

JADŁOSPIS 

PONIEDZIAŁEK

15.10.2018

ALERGENY:

WTOREK

16.10.2018

ALERGENY:

ŚRODA

17.10.2018

ALERGENY:

CZWARTEK

18.10.2018

ALERGENY:

PIĄTEK

19.10.2018

ALERGENY:

KRUPNIK

SOK OWOCOWY

OWOC

1A,7,9

15

ZUPA KREM POROWA

KOTLET DROBIOWY

ZIEMNIAKI

SURÓWKA WARZYWNA

SOK OWOCOWY

1A,3,7,

9,15

SPAGHETTI

JOGURT

SOK OWOCOWY

1A,7

15

GULASZ

ZIEMNIAKI

KAPUSTA BIAŁA GOTOWANA

SOK OWOCOWY

1A,7,15

ZUPA KOPERKOWA Z MAKARONEM

JAJKO SADZONE

ZIEMNIAKI

GROSZEK Z MARCHEWKĄ

SOK OWOCOWY

1A,3,7

9,15

 

PONIEDZIAŁEK

22.10.2018

ALERGENY:

WTOREK

23.10.2018

ALERGENY:

ŚRODA

24.10.2018

ALERGENY:

CZWARTEK

25.10.2018

ALERGENY:

PIĄTEK

26.10.2018

ALERGENY:

ZUPA OGÓRKOWA

RACUCHY DROŻDŻOWE Z CUKREM PUDREM I DŻEMEM

SOK OWOCOWY

1A,3,7,915

POMIDOROWA Z RYŻEM

KOTLET MIELONY

ZIEMNIAKI

OGÓREK ZIELONY

SOK OWOCOWY

OWOC

1A,3, 7,9

15

GYROS DROBIOWY

ZIEMNIAKI

SURÓWKA WARZYWNA

KECZUP

SOK OWOCOWY

 

7,9,15

SCHAB PIECZONY

KLUSKI ŚLĄSKIE

KAPUSTA KWASZONA GOTOWANA

OWOC

1A, 15

ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM

RYBA SMAŻONA

ZIEMNIAK

SURÓWKA Z KWASZONEJ KAPUSTY

1A,3,4,79,15

ALERGENY – OPIS :      

  1. Produkt zawiera gluten: A – pszenny, B – żytni, C – jęczmienny, D – owsiany, E – orkiszowy, F – kamut.

  2. Produkt zawiera skorupiaki.

  3. Produkt zawiera jaja.

  4. Produkt zawiera ryby.

  5. Produkt zawiera orzeszki ziemne.

  6. Produkt zawiera soję.

  7. Produkt zawiera mleko.

  8. Produkt zawiera orzechy: A – migdały, B – laskowe, C – włoskie, D – nerkowca, E – pekan, F – brazylijskie, G – pistacjowe, H – makadamia, I – queensland.

  9. Produkt zawiera seler.

  10. Produkt zawiera gorczycę.

  11. Produkt zawiera ziarna sezamu.

  12. Produkt zawiera dwutlenek siarki.

  13. Produkt zawiera łubin.

  14. Produkt zawiera mięczaki.

  15. Produkt zawiera przyprawy: bazylia,tymianek, oregano, zioła prowansalskie, czosnek mielony, pieprz ziołowy mielony. Produkty mogą zawierać śladowe ilości:  glutenu, selera, soi, mleka, jaj, sezamu.

 

Sporządzono na podst.: Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. W sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń PEiR (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 200/13/WE PeiR, dyrektyw Komisji 202/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004.

UWAGA: PERSONEL KUCHNI ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE.