Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

JADŁOSPIS

 

PONIEDZIAŁEK

05.02.2018

ALERGENY:

WTOREK

06.02.2018

ALERGENY:

ŚRODA

07.02.2018

ALERGENY:

CZWARTEK

08.02.2018

ALERGENY:

PIĄTEK

09.02.2018

ALERGENY:

ZUPA OGÓRKOWA

RACUCHY DROŻDZOWE Z DŻEMEM I CUKREM PUDREM

SOK OWOCOWY

 

1A,3,7

9,15

SCHAB PIECZONY

ZIEMNIAKI

KAPUSTA KWASZONA GOTOWANA

SOK OWOCOWY

1A,7

15

ŻUREK

KOTLET MIELONY

ZIEMNIAKI

SURÓWKA

SOK OWOCOWY

 

1A,3,79,15

SOS STROGONOFF

MAKARON

MARCHEWKA MINI GOTOWANA

SOK OWOCOWY

 

1A,3

7,15

 

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM

TWAROŻEK

ZIEMNIAKI

SOK OWOCOWY

1A,3

7,9

15

 

 

 

ALERGENY – OPIS :      

  1. Produkt zawiera gluten: A – pszenny, B – żytni, C – jęczmienny, D – owsiany, E – orkiszowy, F – kamut.

  2. Produkt zawiera skorupiaki.

  3. Produkt zawiera jaja.

  4. Produkt zawiera ryby.

  5. Produkt zawiera orzeszki ziemne.

  6. Produkt zawiera soję.

  7. Produkt zawiera mleko.

  8. Produkt zawiera orzechy: A – migdały, B – laskowe, C – włoskie, D – nerkowca, E – pekan, F – brazylijskie, G – pistacjowe, H – makadamia, I – queensland.

  9. Produkt zawiera seler.

  10. Produkt zawiera gorczycę.

  11. Produkt zawiera ziarna sezamu.

  12. Produkt zawiera dwutlenek siarki.

  13. Produkt zawiera łubin.

  14. Produkt zawiera mięczaki.

  15. Produkt zawiera przyprawy: bazylia,tymianek, oregano, zioła prowansalskie, czosnek mielony, pieprz ziołowy mielony. Produkty mogą zawierać śladowe ilości:  glutenu, selera, soi, mleka, jaj, sezamu.

 

Sporządzono na podst.: Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. W sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń PEiR (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 200/13/WE PeiR, dyrektyw Komisji 202/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004.

UWAGA: PERSONEL KUCHNI ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE.