Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

JADŁOSPIS 

 

PONIEDZIAŁEK

31.12.18

ALERGENY:

WTOREK

01.01.19

ALERGENY:

ŚRODA

02.01.2018

ALERGENY

CZWARTEK

03.01.19

ALERGENY:

PIĄTEK

04.01.19

ALERGENY:

PRZERWA ŚWĄTECZNA

 

NOWY ROK

 

SPAGHETTI

SOK OWOCOWY

1A,15

ZUPA FASOLOWA

CHLEB

JOGURT

SOK OWOCOWY

 

1A,7,9,15

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM

RYBA SMAŻONA

ZIEMNIAKI

SURÓWKA Z KiSZONEJ KAPUSTY

SOK OWOCOWY

1A,3,47,9,15

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

07.01.19

ALERGENY:

WTOREK

08.01.19

ALERGENY:

ŚRODA

09.01.19

ALERGENY:

CZWARTEK

10.01.19

ALERGENY:

PIĄTEK

11.01.19

ALERGENY:

STROGONOFF

OGÓREK KONSERWOWY

SOK OWOCOWY

OWOC

1A,7

15

ZUPA POROWA

KOTLET SCHABOWY

ZIEMNIAKI

SURÓWKA WARZYWNA

SOK OWOCOWY

1A,3,7,9,15

KURCZAK PIECZONY

ZIEMNIAKI

SOS PIECZENIOWY

SURÓWKA MARCHEWKOWO-JABŁKOWA

SOK OWOCOWY

1A,7,15

GYROS

ZIEMNIAKI

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

SOS CZOSNKOWY

SOK OWOCOWY

7,15

ZUPA JARZYNOWA

PIEROGI LENIWE Z MASŁEM I CUKREM

SOK OWOCOWY

1A,3 7,9,15

 

 

ALERGENY – OPIS :      

  1. Produkt zawiera gluten: A – pszenny, B – żytni, C – jęczmienny, D – owsiany, E – orkiszowy, F – kamut.

  2. Produkt zawiera skorupiaki.

  3. Produkt zawiera jaja.

  4. Produkt zawiera ryby.

  5. Produkt zawiera orzeszki ziemne.

  6. Produkt zawiera soję.

  7. Produkt zawiera mleko.

  8. Produkt zawiera orzechy: A – migdały, B – laskowe, C – włoskie, D – nerkowca, E – pekan, F – brazylijskie, G – pistacjowe, H – makadamia, I – queensland.

  9. Produkt zawiera seler.

  10. Produkt zawiera gorczycę.

  11. Produkt zawiera ziarna sezamu.

  12. Produkt zawiera dwutlenek siarki.

  13. Produkt zawiera łubin.

  14. Produkt zawiera mięczaki.

  15. Produkt zawiera przyprawy: bazylia,tymianek, oregano, zioła prowansalskie, czosnek mielony, pieprz ziołowy mielony. Produkty mogą zawierać śladowe ilości:  glutenu, selera, soi, mleka, jaj, sezamu.

 

Sporządzono na podst.: Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. W sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń PEiR (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 200/13/WE PeiR, dyrektyw Komisji 202/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004.

UWAGA: PERSONEL KUCHNI ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE.