Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

JADŁOSPIS 

PONIEDZIAŁEK

05.11.2018

ALERGENY:

WTOREK

06.11.2018

ALERGENY:

ŚRODA

07.11.2018

ALERGENY:

CZWARTEK

08.11.2018

ALERGENY:

PIĄTEK

09.11.2018

ALERGENY:

SPAGHETTI

SOK OWOCOWY

JOGURT

1A,7,9

15

SCHAB PIECZONY

ZIEMNIAKI

SOS PIECZENIOWY

MARCHEWKA MINI GOTOWANA

SOK OWOCOWY

 

1A,7,15

ZUPA POROWA

KOPYTKA Z BOCZKIEM

KAPUSTA KWASZONA GOTOWANA

SOK OWOCOWY

1A,7,9

15

KURCZAK PIECZONY

ZIEMNIAKI

SOS PIECZENIOWY

SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY

SOK OWOCOWY

1A,7,15

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM

RYBA SMAŻONA

ZIEMNIAKI

SURÓWKA Z KWASZONEJ KAPUSTY

SOK OWOCOWY

1A,4,7

9,15

 

PONIEDZIAŁEK

12.11.2018

ALERGENY:

WTOREK

13.11.2018

ALERGENY:

ŚRODA

14.11.2018

ALERGENY:

CZWARTEK

15.11.2018

ALERGENY:

PIĄTEK

16.11.2018

ALERGENY:

 

 

GULASZ

KASZA JĘCZMIENNA

BURACZKI

SOK OWOCOWY

1A,1C,

15

ROSÓŁ Z MAKARONEM

KOTLET DROBIOWY

ZIEMNIAKI

SURÓWKA WARZYWNO - OWOCOWA

SOK OWOCOWY

1A,7,9,15

GROCHÓWKA

CHLEB

SOK OWOCOWY

SEREK

7,9,15

ZUPA OGÓRKOWA

MAKARON Z BIAŁYM SEREM,

MASŁEM I CUKREM

SOK OWOCOWY

1A,7,9

15

ALERGENY – OPIS :      

  1. Produkt zawiera gluten: A – pszenny, B – żytni, C – jęczmienny, D – owsiany, E – orkiszowy, F – kamut.

  2. Produkt zawiera skorupiaki.

  3. Produkt zawiera jaja.

  4. Produkt zawiera ryby.

  5. Produkt zawiera orzeszki ziemne.

  6. Produkt zawiera soję.

  7. Produkt zawiera mleko.

  8. Produkt zawiera orzechy: A – migdały, B – laskowe, C – włoskie, D – nerkowca, E – pekan, F – brazylijskie, G – pistacjowe, H – makadamia, I – queensland.

  9. Produkt zawiera seler.

  10. Produkt zawiera gorczycę.

  11. Produkt zawiera ziarna sezamu.

  12. Produkt zawiera dwutlenek siarki.

  13. Produkt zawiera łubin.

  14. Produkt zawiera mięczaki.

  15. Produkt zawiera przyprawy: bazylia,tymianek, oregano, zioła prowansalskie, czosnek mielony, pieprz ziołowy mielony. Produkty mogą zawierać śladowe ilości:  glutenu, selera, soi, mleka, jaj, sezamu.

 

Sporządzono na podst.: Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. W sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń PEiR (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 200/13/WE PeiR, dyrektyw Komisji 202/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004.

UWAGA: PERSONEL KUCHNI ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE.