7 kwietnia na całym świecie obchodzony był Światowy Dzień Zdrowia. W naszej szkole świętowaliśmy trzy dni od 11 do 13 kwietnia. W ramach kampanii na rzecz zdrowia przeprowadzone zostały zajęcia z pedagogiem w klasach trzecich poruszające temat „Jak sobie radzić ze stresem”.Grupa medialna "Włącz się" przygotowała kampanie korytarzowe motywujące do zdrowego stylu życia:
11 kwietnia pod hasłem „Jak się ogarnąć?”
Tego dnia przygotowaliśmy klika propozycji, które ułatwiają organizację codzienności i pomagają w realizacji celów i marzeń. Uczniowie mieli okazję poznać różne aplikacje i planery, do organizacji zadań, czasu i dnia. Odbył się również quizz wiedzy o zdrowiu dla klas szóstych i siódmych.
12 kwietnia pod hasłem „Czy wiesz co jesz?”
Odbyły się pokazy kulinarne z zaproszonym gościem specjalnym, naszym absolwentem i obecnie uczniem szkoły Gastronomicznej - Jakubem Frąckowiakiem. Przygotowaliśmy bufet ze zdrową żywnością. Uczniowie mieli okazję przyrządzić sobie zdrowe kanapki z dostępnych w bufecie półproduktów.
13 kwietnia pod hasłem „Zdrowie emocjonalne”
Przygotowaliśmy miejsca do odreagowania złości w ogólnodostępnej przestrzeni szkolnej. Na na małej sali gimnastycznej wyodrębniliśmy strefę ciszy i komfortu gdzie można było posłuchać dźwięków muzyki relaksacyjnej o odpocząć na karimacie.