Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

UWAGA!
Informujemy,że od 1 STYCZNIA BR. CENA OBIADU W OBU STOŁÓWKACH SZKOLNYCH WYNOSI 6,00 ZŁ, 

w związku z tym uległ zmianie zapis w regulaminie stołówki (dostępny na stronie internetowej naszej szkoły - zakładka stołówka szkolna).

 

JADŁOSPIS  STOŁÓWKI W BUDYNKU NA UL.POZNAŃSKIEJ 25 

PONIEDZIAŁEK

16.01.23

ALERGENY:

WTOREK

17.01.23

ALERGENY:

ŚRODA

18.01.23

ALERGENY

CZWARTEK

19.01.23

ALERGENY:

PIĄTEK

20.01.23

ALERGENY

SOS MYŚLIWSKI

MAKARON

SOK OWOCOWY

MANDARYNKA

1A, 15

MIĘSO GOTOWANE

SOS CHRZANOWY

ZIEMNIAKI

BURACZKI

SOK OWOCOWY

1A, 7,9 15

NUGGETSY

ZIEMNIAKI

SURÓWKA

SOK OWOCOWY

1A, 3 7,15

ZUPA JARZYNOWA

BUŁKA

SOK OWOCOWY

JOGURT

1A, 7,9 15

TWAROŻEK

ZIEMNIAKI

SOK OWOCOWY

OWOC

7,15

 

PONIEDZIAŁEK

23.01.23

ALERGENY:

WTOREK

24.01.23

ALERGENY:

ŚRODA

25.01.23

ALERGENY;

CZWARTEK

26.01.23

ALERGENY:

PIĄTEK

27.01.23

ALERGENY:

 

SPAGHETTI

SOK OWOCOWY

OWOC

1A, 15

SZASZŁYK DROBIOWY

RYŻ

SOS MEKSYKAŃSKI

SOK OWOCOWY

1A,

15

GULASZ WIEPRZOWY

ZIEMNIAKI

OGÓREK KISZONY

SOK OWOCOWY

1A,7

15

ŻUREK Z JAJKIEM

SOK OWOCOWY

JOGURT

1A,3,7

9, 15

PIEROGI LENIWE Z MASŁEM I CUKREM

SOK OWOWCOWY

1A, 3,7

15

 

 

  

JADŁOSPIS  STOŁÓWKI W BUDYNKU NA UL.SZKOLNEJ 1 

PONIEDZIAŁEK

16.01.23

ALERGENY:

WTOREK

17.01.23

ALERGENY:

ŚRODA

18.01.23

ALERGENY

CZWARTEK

19.01.23

ALERGENY:

PIĄTEK

20.01.23

ALERGENY

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI

WODA

1A,3,7

PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM

ZIEMNIAKI

BURAKI

1A,7,3

ZUPA FASOLOWA

CHLEB

BANAN

 

1A,9

POTRAWKA DROBIOWA

RYŻ

MARCHEWKA

 

1A,7,9

JAJKO W SOSIE KOPERKOWYM

ZIEMNIAKI

SZPINAK

JABŁKO

1A,3,7

PONIEDZIAŁEK

23.01.23

ALERGENY:

WTOREK

24.01.23

ALERGENY:

ŚRODA

25.01.23

ALERGENY;

CZWARTEK

26.01.23

ALERGENY:

PIĄTEK

27.01.23

ALERGENY:

 

SPAGHETTI

WODA

 

1A,3

KOTLET „SZARPANY”

ZIEMNIAKI

SURÓWKA Z

KAPUSTY BIAŁEJ

1A,3,7

GULASZ

KASZA

OGÓREK KONSERWOWY

 

1C,3

LECZO Z RYŻEM

WODA

1A,

RYBA SMAŻONA

ZIEMNIAKI

SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ

 

1,3,4,7

 

 

  

UWAGA: PERSONEL KUCHNI ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE. 

 

ALERGENY – OPIS :      

  1. Produkt zawiera gluten: A – pszenny, B – żytni, C – jęczmienny, D – owsiany, E – orkiszowy, F – kamut.

  2. Produkt zawiera skorupiaki.

  3. Produkt zawiera jaja.

  4. Produkt zawiera ryby.

  5. Produkt zawiera orzeszki ziemne.

  6. Produkt zawiera soję.

  7. Produkt zawiera mleko.

  8. Produkt zawiera orzechy: A – migdały, B – laskowe, C – włoskie, D – nerkowca, E – pekan, F – brazylijskie, G – pistacjowe, H – makadamia, I – queensland.

  9. Produkt zawiera seler.

  10. Produkt zawiera gorczycę.

  11. Produkt zawiera ziarna sezamu.

  12. Produkt zawiera dwutlenek siarki.

  13. Produkt zawiera łubin.

  14. Produkt zawiera mięczaki.

  15. Produkt zawiera przyprawy: bazylia,tymianek, oregano, zioła prowansalskie, czosnek mielony, pieprz ziołowy mielony. Produkty mogą zawierać śladowe ilości:  glutenu, selera, soi, mleka, jaj, sezamu.

 

Sporządzono na podst.: Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. W sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń PEiR (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 200/13/WE PeiR, dyrektyw Komisji 202/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004.