JADŁOSPIS STOŁÓWKI W BUDYNKU NA UL.POZNAŃSKIEJ 25
PONIEDZIAŁEK 18.01.21 |
ALERGENY |
WTOREK 19.01.21 |
ALERGENY: |
ŚRODA 20.01.21 |
ALERGENY |
CZWARTEK 21.01.21 |
ALERGENY: |
PIĄTEK 22.01.21 |
ALERGENY: |
GROCHÓWKA CHLEB SOK OWOCOWY |
9,15 |
KOTLET SCHABOWY ZIEMNIAKI SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY SOK OWOCOWY |
1A,3,7, 15 |
GULASZ WIEPRZOWY KASZA JĘCZMIENNA BURACZKI SOK OWOCOWY |
1A,1C 15 |
GYROS DROBIOWY ZIEMNIAKI SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ SOK OWOCOWY |
7,15 |
ZUPA POROWA PIEROGI Z TRUSKAWKAMI Z MASŁEM I CUKREM SOK OWOCOWY |
1A,7,9 15 |
PONIEDZIAŁEK 25.01.21 |
ALERGENY: |
WTOREK 26.01.21 |
ALERGENY: |
ŚRODA 27.01.21 |
ALERGENY: |
CZWARTEK 28.01.21 |
ALERGENY: |
PIĄTEK 29.01.21 |
ALERGENY: |
ZUPA JARZYNOWA NALEŚNIKI Z CZEKOLADĄ SOK OWOCOWY |
1A,3,7, 8B,15 |
SPAGHETTI SOK OWOCOWY |
1A,15 |
ZUPA FASOLOWA CHLEB SOK OWOCOWY |
1A,7,9 15 |
KOTLET MIELONY ZIEMNIAKI SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY SOK OWOCOWY |
1A,3,7 15 |
ZUPA POMIDOROWA TWAROŻEK ZIEMNIAKI SOK OWOCOWY |
1A,7,9 15 |
JADŁOSPIS STOŁÓWKI W BUDYNKU NA UL.SZKOLNEJ 1
(NAUCZANIE ZDALNE DO ODWOŁANIA )
ALERGENY – OPIS :
-
Produkt zawiera gluten: A – pszenny, B – żytni, C – jęczmienny, D – owsiany, E – orkiszowy, F – kamut.
-
Produkt zawiera skorupiaki.
-
Produkt zawiera jaja.
-
Produkt zawiera ryby.
-
Produkt zawiera orzeszki ziemne.
-
Produkt zawiera soję.
-
Produkt zawiera mleko.
-
Produkt zawiera orzechy: A – migdały, B – laskowe, C – włoskie, D – nerkowca, E – pekan, F – brazylijskie, G – pistacjowe, H – makadamia, I – queensland.
-
Produkt zawiera seler.
-
Produkt zawiera gorczycę.
-
Produkt zawiera ziarna sezamu.
-
Produkt zawiera dwutlenek siarki.
-
Produkt zawiera łubin.
-
Produkt zawiera mięczaki.
-
Produkt zawiera przyprawy: bazylia,tymianek, oregano, zioła prowansalskie, czosnek mielony, pieprz ziołowy mielony. Produkty mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, selera, soi, mleka, jaj, sezamu.
Sporządzono na podst.: Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. W sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń PEiR (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 200/13/WE PeiR, dyrektyw Komisji 202/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004.
UWAGA: PERSONEL KUCHNI ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE.