JADŁOSPIS STOŁÓWKI W BUDYNKU NA UL.POZNAŃSKIEJ 25
JADŁOSPIS STOŁÓWKI W BUDYNKU NA UL.SZKOLNEJ 1
ALERGENY – OPIS :
-
Produkt zawiera gluten: A – pszenny, B – żytni, C – jęczmienny, D – owsiany, E – orkiszowy, F – kamut.
-
Produkt zawiera skorupiaki.
-
Produkt zawiera jaja.
-
Produkt zawiera ryby.
-
Produkt zawiera orzeszki ziemne.
-
Produkt zawiera soję.
-
Produkt zawiera mleko.
-
Produkt zawiera orzechy: A – migdały, B – laskowe, C – włoskie, D – nerkowca, E – pekan, F – brazylijskie, G – pistacjowe, H – makadamia, I – queensland.
-
Produkt zawiera seler.
-
Produkt zawiera gorczycę.
-
Produkt zawiera ziarna sezamu.
-
Produkt zawiera dwutlenek siarki.
-
Produkt zawiera łubin.
-
Produkt zawiera mięczaki.
-
Produkt zawiera przyprawy: bazylia,tymianek, oregano, zioła prowansalskie, czosnek mielony, pieprz ziołowy mielony. Produkty mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, selera, soi, mleka, jaj, sezamu.
Sporządzono na podst.: Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. W sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń PEiR (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 200/13/WE PeiR, dyrektyw Komisji 202/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004.
UWAGA: PERSONEL KUCHNI ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE.